Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Bulletin ATTANASIO- Φεβρ 2015



BULLETIN    ATTANASIO                                      (Article, BK-280215K)
.
1. Ξέμειναν οι τράπεζες από €.Βλέπεις άλλο πράγμα η επάρκεια κεφαλαίων και άλλο η ρευστότητα τραπεζών.Πρέπει να γυρίσουν οπωσδήποτε οι καταθέσεις (26 δισ)στις τράπεζες,αλλά πρώτα αυτές δε γίνεται να προσφέρουν επιτόκια προθεσμιακών κτθ 1,45%.Πολλοί ακόμη διατηρούν φόβο και χρήματα στο σεντούκι και τις θυρίδες.Πολλοί έκαναν Prepaid cards και τις τροφοδότησαν με 10χίλιαρα για να αποφύγουν τυχόν κούρεμα.
2.Η αβεβαιότητα λένε είναι χειρότερη από την απογοήτευση.Γι αυτό σήμερα το ΧΑ παραμένει κάτω από τις 900 μονάδες (μεγάλες ρευστοποιήσεις τραπεζικών μετοχών).Το Φεβρουάριο το ΧΑ παρουσίασε κέρδη 22%.
Τα ελλην ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια εσωτερικού παρουσιάζουν ρεκόρ απόδοσης 8%.
3.Από 1 Μάρτη ο Μάριο (ΕΚΤ) ξεκινά το τύπωμα €.Τυπώνει φρέσκο χρήμα για να επιταχύνει την Ανάπτυξη μόνο των χωρών της Ευρωζώνης.
Το τύπωμα χρήματος θα είναι 60 δισ/μήνα, φρέσκο νέο χρήμα (από το 2009 γράφαμε ότι η ΕΚΤ πρέπει να τυπώσει χρήμα, όπως ακριβώς έκανε η Κεντρική τράπεζα της Αμερικής.Εμείς ως συνήθως καθυστερημένοι).Θα αγορασθούν βασικά Κρατικά ομόλογα και κάποια εταιρικά ομόλογα).
4.Βούλιαξαν τα ελλην νοικοκυριά.
Από το 2008-2013 το πραγματικό εισόδημα των ελλήνων μειώθηκε κατά 35,5 δις.Βλέπεις όλες οι αποτεμιεύσεις που υπήρχαν γίναν φόροι και λογαριασμοί (δόσεις κλπ).Τέρμα το κομπόδεμα τα γερόντια, τώρα ταίζουν τα παιδιά και εγκόνια.
5.Στον αέρα βρίσκονται οι σχεδιασμοί Τσίπρα,λόγω της "μαύρης τρύπας" που κληρονόμησε.Μεγάλο to χρηματοδοτικό κενό από τον Αντώνη.Παραλύει η οικονομία, κίνδυνος Πιστωτικού γεγονότος (λεφτά στα σεντούκια - θυρίδες και prepaid cards  με μειωμένο αισθητά κίνδυνο λόγω VISA-Mastercard.Βάλε κανένα χιλιάρικο νάχουμε...
Για "έκτακτο φόρο στους έχοντες" -  άν χρειασθεί ...  μιλά ο Γιάνης Βαρού. Ετοιμάστε τα πατελόνια !
6.Η ποινή για το ξέπλυμα βρώμικου αφορολόγητου χρήματος τρέχει από 10-20 χρόνια, κανονίστε για κελιά θερμαινόμενα !
Καταθέσεις 120 δις (το 67% του ΑΕΠ) που βρίσκονται στο εξωτερικό και  πρέπει να δηλωθούν και να νομιμοποιηθούν, όπως επίσης και τα χρήματα στο σεντούκι και θυρίδες στην ελλάδα.Πάλι η prepaid card σε σώζει (βάζεις μέχρι 10.000€). 
7.Η βιομηχανοποιημένη Γερμανία το 1990 προσάρμοσε τις αμοιβές στη " πραγματική οικονομία και παραγωγικότητα" και όχι στη "προσδοκώμενη". Αυτό δυστυχως σημαίνει για την Ελλάδα πως θα μειωθούν μισθοί & συντάξεις ο κόσμος να χαλάσει !
-Bulletin Attanasio

- FT,THE BANKER,LA REPUBBLICA.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου